Selecție în rândul cicliștilor juniori talentați

Spread the love for sport!

În perioada 8 – 9 februarie, secția de mountain bike a Clubului Sportiv Universitar Târgu Mureș a organizat o primă acțiune de selecție în rândul juniorilor talentați.

Acțiunea s-a desfășurat la baza sportivă din campusul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Tinerii cicliști au susținut timp de două zile testarea forței sub privirea lect. univ. Dr. Cristian Graur, în calitatea sa de preparator fizic al sportivilor elite. La Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice UMFST, lect. univ. Dr. Adrian Martin Ștefan s-a ocupat de investigațiile pentru măsurarea parametrilor ce caracterizează capacitatea de efort și performanță în cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale.

Ne-am bucurat să îi avem alături de noi pe sibienii Iana Balteș, Elias Hozat și David Vestemean, sportivi extrem de motivați, talentați și pasionați care s-au făcut remarcați în mountainbike-ul românesc.

La doar 15 ani, Iana este campioană naţională la mountainbike și contratimp și câștigătoare absolută a Cupei României în anul 2021. Visul Ianei este unul ambițios, pe măsura rezultatelor ei, și anume, să reprezinte ţara noastră la Olimpiada din 2024.

Elias Hozat pedalează de la vârsta de 9 ani și pe parcursul celor 8 ani a câștigat de patru ori Campionatul Național XCO, deține un titlu de vicecampion balcanic și este câștigătorul Cupei Naționale.

David Vestemean are 16 ani și practică ciclismul de la vârsta de 7 ani. Participă în mod constant la concursuri în țară dar și în străinătate și deține în palmares numeroase clasări pe podium și titlul de vicecampion național XCO 2017.

Una din misiunile asumate ale Clubului Sportiv Universitar este de a susține dezvoltarea și progresul tinerilor sportivi, de a oferi un cadru specializat de pregătire din punct de vedere fizic, tehnic și tactic, având la bază o concepție unitară care să asigure performanța sportivilor la nivel de juniori.

Cei interesați sunt rugați să trimită CV-ul la adresa de e-mail csu@umfst.ro. 

Leave a Comment

#CSUTGM