Modelism

Secția de Modelism a fost înființată în acest an ca urmare a nevoii de diversificare a activităților Clubului, în contextul în care această activitate poate fi considerată ca fiind primul pas în descoperirea tainelor aviației, a dorinței studenților UMFST și a sportivilor de performanță deja consacrați ce urmează să fie legitimați și să participe sub culorile Clubului nostru la competițiile naționale și internaționale.

Secția de Modelism va fi formată din sportivi juniori și seniori. Aceștia vor fi legitimați la Federația Română de Modelism și vor fi afiliați la Federația Aeronautică Internațională.

Activitatea secției se va concretiza în construirea de aeromodele și participarea cu acestea la competiții, unul dintre obiectivele principale fiind familiarizarea copiilor și tinerilor membri cu cerințele aviației moderne și descoperirea de la vârste fragede a potențialilor piloți de aeronave.