Baschet

Istoria baschetului mureșean continua sub egida Clubului Sportiv Universitar Târgu Mureș, un sport cu tradiție în orașul în care oamenii iubesc, practică și susțin activitatea fizică, atât la nivel de amatori cât și la nivel de performanță.

Baschetul necesită foarte multe calităţi motrice din partea sportivului, finețe, precizie, realizând un joc cu un caracter extrem de complex care pretinde, în primul rând, spirit de echipă și de sacrificiu, inteligență și rezistență.

Datorită infrastructurii de excepție și a resursei umane existente, ne propunem să oferim tuturor iubitorilor acestui sport posibilitatea de a se pregăti și evolua la nivel înalt, prin urmare, printre obiectivele propuse, se numără performanța, stabilitatea, continuitatea și influențarea tineretului.

În ultimul deceniu, echipa de baschet masculin a reprezentat cu cinste orașul atât la nivel național, cât și la nivel european – trei finale de campionat și două de Cupa României au fost performanțele obținute aproape exclusiv, prin devotament și muncă asiduă. Rezultate remarcabile s-au obținut și în cadrul campionatelor destinate juniorilor, echipa fiind formată din talente locale, parțial studenți ai

Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. În momentul de față, aceștia concurează în cadrul echipelor naționale de tineret din România, de diferite categorii de vârstă, jucători care acum revin pentru a evolua în orașul lor, la noua echipă, sub denumirea Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș, asigurând continuitatea pentru sezonul 2020-2021.

Recunoscători pasiunii publicului mureșean pentru acest sport, ne propunem   cu prioritate să revenim cât mai curând pe terenul competițional și împreună, să continuăm șirul performanțelor din ultimele decenii pentru a readuce baschetul mureșean în Liga Națională.