Cine suntem?

Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș (CSUTGM) s-a înființat în 2001 cu scopul de a susține și dezvolta performanța sportivă și știința sportului prin oferirea unui cadru adecvat pregătirii și instruirii sportivilor de performanță, implicarea în activități sportive și campanii educative pentru populație, promovarea realizărilor sportului mureșean și a spiritului de fair play pe plan local, regional și național, prin colaborarea cu parteneri din mediul privat și public.

 

Baza sportivă UMFST G.E. Palade Tg. Mureș

Aflat sub tutela Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST), Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș beneficiază de o bază sportivă de excepție, cu facilități moderne. Aceasta are în componența sa două săli de sport, patru terenuri de tenis, două terenuri de minifotbal, o sală de culturism, o sală de fitness și centrul de Recuperare și Instruire Salus per Aquam – complexul acvatic care dispune de o piscină, salon de masaj, jacuzzi, saune umede și uscate, adresându-se atât sportivilor de performanță cât și sportivilor amatori. Activitatea sportivă a membrilor clubului și a comunității academice se desfășoară și în noua sală de sport modernă a Universității ce poartă numele marelui spadasin Dr. Pongrácz Antal. Universitatea deține cantină proprie, restaurant și spații de cazare aflate la dispoziția sportivilor. Considerăm UMFST o extensie a clubului, unde profesioniști dedicați și educați, cu titlul de doctor în medicină, psihologie sau educație fizică și sportivă, consiliază și concep programe de antrenament pentru membrii noștri sportivi.

Anul acesta, CSU Târgu Mureș și Centrul Universitar de Excelență în Volei își propun organizarea celei de a doua ediții a taberei internaționale de volei cu scopul promovării acestei discipline sportive la nivel local, regional, național și internațional. 

Această inițiativă își dorește să contribuie în mod activ și semnificativ la îndeplinirea misiunii pe care Centrul Național Universitar de Excelență în Volei o are și care se referă la dezvoltarea voleiului din România, angrenarea sportivilor de performanță în evenimente care pot contribui fundamental la creșterea performanței acestora și atragerea comunității locale spre activități sportive, inclusiv prin acțiuni de voluntariat.

Sala de Sport „Dr. Pongracz Anton”
#CSUTGM