Volei

Previous
Next

Sponsorii echipei de Volei

Considerat un sport elegant unde agresivitatea și forța adversarilor sunt despărțite de fileu, iar măiestria tehnică de a ține mingea în aer alege între învingători și învinși, voleiul este unul dintre sporturile simbol în cadrul CSU, fiind activ încă din 2001.

În ultimii 10 ani, CSU Târgu Mureș a reușit câștigarea a trei tiluri naționale, trei titluri de vicecampion și două medalii de bronz în cadrul Campionatului Național de Juniori, precum și trei titluri naționale, două de vicecampion și o medalie de bronz la Campionatul Național de Cadete. În paralel, Centrul Național de Excelență de la Târgu Mureș a contribuit anual în mod semnificativ la formarea loturilor naționale feminine de volei la nivel de seniori, juniori și cadeți, atât în ceea ce privește sportivii, cât și echipele tehnice.

Încă de la înființare, secția de volei și-a concentrat eforturile pe performanță pe trei planuri: consolidarea unei echipe competitive care să fie în permanență prezentă în eșalonul superior al campionatului național de seniori, formarea tinerelor talente care să constituie baza de selecție pentru echipele naționale de juniori și seniori și nu în ultimul rând, continuarea programului de inițiere adresat tuturor copiilor târgumureșeni, pasionați de acest sport.

În acest sens, în anul 2011 s-a înființat Centrul Național Universitar de Excelență pentru juniori care a pus bazele unui cadru specializat de pregătire din punct de vedere fizic, tehnic și tactic, având la bază o  concepție unitară care să asigure performanța sportivilor la acest nivel.

Echipa sezonului 2022/2023 este alcătuită dintr-un lot foarte tânăr, exclusiv autohton, cu media de vârstă de 16 ani. Doar patru dintre jucătoare sunt senioare: Arniceru Carmen, Albăstroiu Bianca și Bizdrigheanu Denisa. Sportivele Buran Raluca, Gheți Antonia, Nedelcu Elena și Duțu Melania sunt componente ale loturilor naționale.
 
𝐎𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞𝐥𝐞 pentru acest sezon competițional sunt promovarea în eșalonul superior prin calificarea la turneul de promovare al Campionatului Național de Volei Divizia A2, la nivel de senioare și obținerea unei medalii în cadrul Campionatului Național de Junioare.
#CSUTGM
ro_RORomână