Volei

În spatele activității de mare performanță stă Centrul Național Universitar de Excelență pentru Cadete și Junioare cu un colectiv tehnic tânăr și dornic de afirmare. Antrenorul principal al echipei de senioare coordonează din punct de vedere tehnic întreg centrul, fiind astfel asigurată o pregătire unitară pentru sportivii de la toate nivelurile.

Centrul Național Universitar de Excelență are în activitate două echipe: junioare și cadete. Ambele echipe au rezultate deosebite în competițiile interne, fiind prezente an de an pe podium. Cel mai important aspect este acela că din acest centru sunt asigurate peste 50% din jucătoare pentru Loturile Naționale de junioare și cadete.

Din această structură face parte și grupa de tinere speranțe care este formată 100% din copii ai orașului Târgu Mureș. Aceasta își desfășoară zilnic pregătirea în sala de sport din campusul UMFST, coordonate de un atrenor cu mare experiență pentru acest plafon de vârstă.

În ultimii 10 ani, loturile naționale de volei ale României (senioare, junioare și cadete) au avut în componență multe jucătoare, antrenori și kinetoterapeuți, toți fiind componenți ai Clubului Sportiv Universitar și ai Centrului Național Universitar de Excelență în Volei, reprezentând astfel cu mare cinste orașul Târgu Mureș pe plan național și internațional.