Experții noștri

Giuseppe Bosetti  – antrenor

Vicecampion mondial la juniori în 1997, zece titluri de campion național al Italiei la juniori și tineret în perioada 2006 – 2017, două titluri de campion național al Turciei la nivel de juniori în 2018-2019, fondator al clubului Orago unde le-a format pe unele dintre cele mai valoroase jucătoare ale Italiei și ale lumii, Eleonora Lo Bianco, Manuela Leggeri, Elisa Togur, Francesca Picinini – campioane modiale în 2000 la Berlin, Giuseppe Bosetti este unul dintre cei mai valoroși antrenori de juniori din lume. Implicarea sa a dus în prezent la ocuparea postului de director tehnic al echipelor de juniori ale celei mai valoroase echipe de volei din Europa, Vakifbank Istanbul.

Franca Bardelli  – antrenor

Deține opt titluri de campioană națională în perioada 1981 – 1989 în calitate de jucătoare, este fondatoare alături de Giuseppe Bosetti a clubului Orago din Italia, câștigătoare a cincisprezece titluri naționale în campionatul Italiei și a patru titluri naționale în campionatul Turciei alături de Vakifbank și are o experiență de peste 40 de ani în antrenorat la nivel juvenil. În prezent, Franca Bardelli este antrenoare a echipei de junioare de la Vakifbank alături de Giuseppe Bosetti.

Massimo Dagioni  – antrenor

Din 2001, Dagioni este profesor de teorie și didactica jocului de echipă în cadrul Universității Catolice Sacred Heart. Are peste 31 de ani experiență în antrenorat, atât la feminin, cât și la masculin. În calitate de antrenor secund la volei masculin a câștigat în anul 2000 Cupa CEV și campionatul național al Italiei. A obținut alături de echipa națională de seniori a Italiei titlul de vicecampion al Jocurilor Olimpice de la Atena (2004), este vicecampion al Ligii Mondiale (2003), vicecampion al Cupei Mondiale, câștigător al Campionatului European din 2003 și medaliat cu bronz în 2003 la Liga Mondială. Câștigător al Super Cupei din Italia în 2012 și medaliat cu bronz în 2013 în Liga Campionilor alături de Unendo Yamamay Busto Arsizio. Antrenor principal în 2019 al echipei Saugella Monza – Liga A1, Italia.

Nicola Bacaloni  – preparator fizic

Tehnician în culturism și antrenor a peste 40 de sportivi, subiectul său de interes se concentrează în jurul a două subiecte importante care s-au concretizat și în teme centrale ale lucrărilor de licență (2020) și disertație (2022): evaluarea și pregătirea fizică a echipei de volei la categoria U 16 și culturismul în rândul tinerilor: statistică și metodologie.

Nneka Obiamaka Onyejekwe  – star guest

Vicecampioană a Ligii Campionilor în 2018, deținătoare a 6 titluri de campioană a României, două cu CSM Volei Alba Blaj (2017, 2019) și 4 cu CSU Metal Galaţi (2007, 2008, 2009, 2010), a 3 titluri de campioană a Elveţiei cu Volero Zurich (2011, 2012, 2013), 2 titluri de campioană a Franţei cu Racing Club de Cannes (2014, 2015) şi un titlu de campioană a Germaniei cu Dresdner Sportclub 1898 (2016), cumulând zece sezoane jucate în Liga Campionilor. Deținătoare a premiului individual de cel mai bun jucător de centru în cadrul Turneului Final al Ligii Campionilor din 2018 și desemnată de două ori ca fiind cea ma bună jucătoare româncă, în 2018 și 2019.

ro_RORomână